Måndagsturen
Lammhultcyklisterna preview

Info

Md 02

MÅNDAGSTUREN arrangeras av Lammhultcyklisterna i Växjö, och är öppen för alla.

För 2022 gäller:

Måndagen den 11 april kl 18.00 har Måndagsturen premiär. Vi utgår från Stortorget/Residenset där vi delar in oss i olika fartgrupper.

Fartgrupper: Instegsgruppen (26 km/tim), 28 km/tim, 30 km/tim, 32 km/tim, 34 km/tim, 36 km/tim har en ledare per grupp. Frifart (36++) utser ledare bland deltagarna.

Varje klunga består av max 16 cyklister och detta är för att bevara säkerheten i gruppen. Skulle det bli fler i samma fartgrupp delas gruppen till två klungor.

När du cyklar i klunga, ta hänsyn till din granne som är bredvid och bakom dig så att du inte snyter och fräser mitt i klungan. Detta gör du är längst bak. Varken du eller jag tycker att det är speciellt trevligt att få någon annans kroppsvätska på sig. Ta hänsyn till dina cykelkompisar så skapar vi ett gott klimat.

Lammhultcyklisterna följer folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinjer gällande Covid19. Känner dig inte riktigt frisk, STANNA HEMMA!

För mer information gå in på Folkhälsomyndigheten

Plats: Stortorget utanför Residenset

Vid frågor: lvg@lammhultcyklisterna.com

Som nybörjare kan det vara klokt att välja Instegsgruppen. Om du har viss vana av att cykla i klunga så kan du välja någon av grupperna med lägre hastighet för att känna på och lära sig hur det är att cykla i grupp. Sen när man känner sig mer säker så går det bra att flytta upp till en snabbare grupp om man känner för det. Hjälm är obligatoriskt! All cykling på Måndagsturen sker på egen risk så kontrollera hur era försäkringar ser ut.

----

Måndagsturen är som namnet låter en träning som går på måndagar, träningen startar klockan 18:00 med samling 15 minuter innan. Vi har krav på att man har godkänd cykelhjälm för att få deltaga.

Upplägget för träningen är att cykla en bestämd runda om 5-7,5 mil i olika fartgrupper under ledning av en ledare. Hänsyn på rundans längd tas till solens nedgång.

Om det är få deltagare i en grupp så slår vi ihop grupper så att det blir en klunga. Farten anpassas efter gruppen.

Varje grupp ska inte vara större än 16 personer, med en utsedd ledare i gruppen. Gruppen ansvarar för att samtliga som startar är med in på slutet, alltså man cyklar inte ifrån någon som blir trött eller får mekaniska problem. Blir man trött ska man säga till gruppledaren att man släpper och inväntar nästa grupp med lägre fart. Då tar man det lugnt tills nästa grupp bakom kommer ifatt så att man kan ansluta till den.


Det är inget krav på att vara medlem i Lammhultcyklisterna för att få deltaga på denna träningen, men visst är det roligt att stödja en förening som anordnar detta träningstillfälle.

Md lf logo fastighetsformedling vanster
Md logga cykelcenter 2
Md tra ningsfabriken logo
Md atteviks
Md moheda supermarket
Md estvalls logga
Md lantcafe jubileumslogo 22589
Md rydhs
Md v xj cykelservicelogo02
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub