Tjejklungan
Lammhultcyklisterna preview

Tjejklungan bildades för att locka fler tjejer att upptäcka tjusningen med att cykla tillsammans i klunga. Det kan tyckas som ett stort steg om man aldrig provat, men vi finns här av just den anledningen. Våra rundor utgår alltid från ett lugnt ställe där det inte är så mycket trafik. För att alla ska känna sig trygga går vi varje gång innan start igenom grunderna för klungkörning och vi håller alltid ett tempo anpassat efter hur gruppen ser ut för dagen. Vid varje tillfälle är vi alltid minst två ledare på plats, detta för att alla ska kunna få hjälp.

Tanken med Tjejklungan är alltså att träna teknik och förmåga att köra i grupp och inte att träna kondition och sätta hastighetsrekord. Men vi vill ändå förtydliga att det är viktigt att man kan hålla en fart på ca 22-24 km/h i några mil. Det kan låta mycket, men i en grupp med andra cyklister klarar man att köra betydligt snabbare än om man cyklar på egen hand. Det är det här som är tjusningen med att cykla i grupp!

Alla tjejer/damer/kvinnor som uppnått en ålder av minst 18 år är välkommen att cykla med oss. Men det finns ett visst krav på din cykel. Du bör ha en racer eller en välfungerande hybrid, annars kommer du ha svårt att hålla tempot tillsammans med gruppen.

Vid frågor maila: tjejklungan@lammhultcyklisterna.com

Välkommen!

Md 27067107 2063803840311349 3453846662495180249 n  2
Md cykel  fritidscenter 1
Md rydhs
Md bikebrotherslogo
Md v xj cykelservicelogo02
Md estvalls logga
Md ojaby logo small
Md lantcafe jubileumslogo 22589
Md moheda supermarket
Md actic
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub